
Meny: Restaurant Finstua
Restaurant Finstua Lunsjmeny
-
Smørbrød - Sandwiches
Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
- Toast Skagen with salad, lemon, dill, horseradish, and trout caviarKr. 285,-
Røkelakssmørbrød med lyst brød, salat, sitron, agurk, tomat, varm eggerøre og spinat (F, M, E, G1)
- Smoked salmon sandwich with white bread, lettuce, lemon, cucumber, tomato, warm scrambled eggs, and spinach.
Kr. 245,-
Grønn asparges og ramsløk serveres på smørstekt surdeigsbrød med ruccola, norske oster, tronfjellskinke og pinjekjerner (M, S, G1 )
-Green asparagus and ramson served with fried sourdough bread with rocket, Norwegian cheeses, Tronfjellskinke (cured ham), and pine nuts.Kr. 285,-
Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)
- Roast beefon dark bread garnished with red onions and potato salad
Kr. 195 ,-
Hjortekarbonade med stekt løk og speilegg (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)
-Open sandwich with deer patty, fried onion and fried egg
Kr. 245,-
-
Småretter - Light dishes
Ceasarsalat serveres med romanosalat, kylling fra Hovelsrud, sprø bacon, parmesan og krutonger (M, F, E, S, S, G1 )
- Caesar salad with romaine lettuce, chicken, crispy bacon, parmesan, and croutonsKr. 255,-
Oksetartar servert med smørstekt toast, kapers, sennep, rødløk, rødbet, cornichon, gressløk, pepperrot og eggeplomme (G1, S, SP, E )
- Beef tartar served with toast, capers, mustard, red onion, beetroot, cornichons, chives, horseradish, and egg yolk.Kr. 295,-
Sildetallerken med rømmesild, kryddersild og sennepsild serveres med rugbrød, kokt egg, syltede grønnsaker og ramsløkost (F, SP, M, G2, G1, E, S )
- Sour cream herring, spiced pickled herring , and mustard herring, served with rye bread, boiled egg, pickled vegetables, and ramson cheese.Kr. 245,-
-
Varme retter - Hot dishes
Kremet fiskesuppe med blåskjell, fennikel og erter (SK, F, S, M, SL, B)
- Creamy fish soup with mussels, fennel and green peas
Kr. 315,-
Kremede blåskjell i hvitvinsaus med grillet sitron (SP, S, E, M, SL)
- Mussels in a creamy white wine sauce with grilled lemon
Kr. 245,-
Kalvefilet på grillen med grillet hjertesalat, pistasj, chimichurri, stekte poteter, kryddersmør og bakte cherrytomater (N2, M, S )
- Grilled veal with heart lettuce, pistachios, chimichurri, fried potatoes, herb butter, and baked cherry tomatoes.
Kr. 345,-Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet grønnsaker og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
-Reindeer steak, served on sourdough bread with French fries, pickled vegetables, and lingonberry aioli.Kr.285,-
-
Dessert - Dessert
Norske oster serveres med marmelade, honning, kjeks, og frisk frukt (M, G1, S)
- Norwegian cheeses served with marmalade, honey, crackers, and fresh fruit. (Ask the waiter for the cheese selection)Kr. 235,-
Hvit sjokolade Crème Brûlée med bringebær – og solbærsorbet og nøttecrunch (E, H, SO, M)
- White chocolate Crème Brûlée with raspberry and blackcurrant sorbet, and nut crunch.Kr. 215,-
Moccaparfait serveres med varm kirsebærkompott og sviskekjeks (E, SO, M, G1)
- Moccaparfait served with warm cherry compote and prune shortbread.Kr. 215,-
Jordbær og lime cremeaux serveres med kokos sorbet, ananas, sitron og verbena (SO)
- Strawberry and lime cremeaux, coconut sorbet, pineapple, and lemon verbena.Kr. 205,-
Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
- Frognerseterens famous apple cake with fresh berries and coulis.Kr. 185,-
Petit four
Kr. 175,-
Restaurant Finstua Middagsmeny
-
Forretter - Starters
Laksetartar (F, E, SP, S)
sennep og jalapeñomayo, potetchips, karse og syltet agurk
- Salmon Tartare with mustard and jalapeño mayo, potato chips, cress and pickled cucumberKr. 255,-
Løyrom Kalix 30 gr /60 gr (F, M, G1 )
toast, rødløk, gressløk, dill, sitron, pisket Rørosrømme
-Løyrom 30g with toast, red onion, chives, dill, lemon, and whipped Røros cream.Kr. 355,- / 695,-
Skagen på kefirbrød (SK, F, M, E , SP, S, G2 )
løyrom, sitron, dill, pepperrot
- Skagen on Kefir Bread With trout roe, løyrom, lemon, dill, and horseradish.Kr. 245,-
Kamskjell og hvit asparges suppe (B, F, SL, M, N1, S)
stekt kamskjell fra Hitra, hvit asparges, kamskjell bottarga, ristet hasselnøtt og blomsterkarse
- Scallop from Hitra and white asparagus soup with pan-seared scallops, white asparagus, scallop bottarga, roasted hazelnuts, and nasturtiumKr. 285,-
Grønn asparges (M, E, SP, N3, S)
egg 64 ͒, spinat, mandel, kjørvel, hollandaise og estragonpulver
- egg With 64°C egg, spinach, almonds, chervil, hollandaise og tarragon powderKr. 255,-
Hovedretter - Main Courses
-
Kjøtt
Reinsdyr ytrefilet (M, SL, S, P, SO)
potet og jordskokkterrine, kremet viltsaus, nepe, skorsonnerrot, eple og misopurè, eplecidersirup, friske epler, brønnkarse
- Reindeer with potato and Jerusalem artichoke terrine, creamy game sauce, turnip, salsify, apple and miso purée, apple cider syrup, fresh apples, and watercress.Kr. 535,-
Kalvefilet (M, N2, S)
grillet hjertesalat, parmesan, pistasj, chimichurri, stekte poteter, kryddersmør, bakte cherrytomater
- Veal Fillet served with grilled heart lettuce, parmesan, pistachios, chimichurri, fried potatoes, herb butter, and baked cherrytomatKr. 435,-
Kyllingbryst fra Hovelsrud (M, S, SL, G1 )
potetkrem, grillet hvit asparges, ramsløkpistou med västerbottenost , morkelsaus, krutonger
- Chicken Breast from Hovelsrud with potato cream, grilled white asparagus, wild garlic pistou with Västerbotten cheese, morel sauce, and croutons.
Kr. 415,- -
Fisk
Piggvar (M, F, SK, SL, S)
potetkrem med pepperot, skalldyrsaus, erter, sukkererter, aspargesbønner, erteolje, ertekarse
- turbot with potato cream and horseradish, shellfish sauce, peas, sugar peas, asparagus beans, pea oil, and pea cress.Kr. 435,-
Ishavsrøye (F, M, S )
nypotet, syltet løk, broccolikrem, broccoli og reddiksalat, broccolini, rognsmørsaus, dill
- Char with potatoes, pickled onions, broccoli cream, broccoli and radish salad, broccolini, roe butter sauce, and dill.Kr. 395,-
-
Vegetar/Vegetarian
Ramsløk (M, S, N2)
nepe, potet, hvit asparges, grillet hjertesalat, ramsløkpistou, pistasj og Västerbottenost
- turnip, potato, white asparagus, grilled heart lettuce, ramson pistou, pistachios, and Västerbotten cheese.Kr. 385,-
Dessert - Dessert
-
Ost (E ,M. G1)
Norske oster serveres med marmelade, honning og kjeks
- cheese plate with Norwegian cheeses, honey and fruit cookie
Kr. 265,-
Hvit sjokolade Crème Brûlée (E, H, SO, M)
Bringebær og solbærsorbet , nøttecrunch
- Crème brûlée with raspberry and blackcurrant sorbet, and nut crunch.Kr. 235,-
Moccaparfait (E, SO, M, G )
serveres med varm kirsebærskompott og sviskekjeks
- Served with warm cherry compote and prune shortbread.Kr. 225,-
Jordbær og lime cremeaux (SO)
kokos sorbet, ananas, sitron verbena
- strawberry and lime cremeaux with coconut sorbet, pineapple, and lemon verbena.Kr. 215,-
Frognerseterens Eplekake med friske bær og coulis (M, G1)
- Frognerseterens apple cake with fresh berries and coulis.Kr. 185,-
Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)
macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit
-macaron – trufflepralin – moccanuts – marshmallow – pate de fruit
Kr.175,-
Allergier - Allergies
Gluten – Hvete G1 – Rug G2 – Havre G3 – Sammalt hvete G4 – Bygg G5 – Spelt G6
Nøtter – Hasselnøtt N1 – Pistasj N2 – Mandel N3 – Valnøtt N4 – Cashew N5 – Pekan N6
Melk M – Egg E – Peanøtter P – Sulfit S – Soya SO – Lupin LU – Fisk F – Skalldyr SK
Bløtdyr B – Selleri SL – Sennep SP – Sesam SF
