Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Skagenrøre på kefirbrød, serveres med dill, ørretrogn og pepperrot 275,-

    -Seafood mix with mayonnaise on dark rye bread garnished with trout caviar, horse raddish and dill

    (F, SK, L, E, G1)

    Røkt laks med varm eggerøre og spinat 245,-

    -Smoked salmon with warm scrambled eggs and spinach

    (F, L, E, G1)

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat 195,-

    -Roast beef on dark bread garnished with red onions, remoulade and potato salad

    (L, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    Hjortekarbonade med stekt løk og speilegg 195,-

    -Open sandwich with deer patty, fried onion and fried egg

    ( L, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    Grillet toast med brie, fenikkelsalami, sherrysirup og fikenkompott 195,-

    -Grilled toast with brie, fennel salami and fig compote

    (S, L, G1 )

  • Småretter - Light dishes

    Cesar salat med kylling, krutonger og bacon 285,-

    - Cesar salad with chicken, croutons and bacon

    (F, E, S, L, SP, G1)

    Salat med chevre, valnøtter, beter og sherrysirup 235,-

    - Salad with chevre, walnuts, beets ans sherry syrup

    (E, S, L, SP, N4, G1)

    Sildetallerken med rømmesild, matjesild og sennepsild, kokt egg, rømme og rugbrød 235,-

    - Aquavit and mustard herring served with boiled egg and sour cream

    (F, L, E, SP, G6)

    Oksetartar servert med toast, rå eggeplomme og tradisjonelt garnityr 245,-

    - Beef tartar served with egg yolk and toasted bread

    (S, SP, E, G1)

  • Varme retter - Hot dishes

    Hummersuppe tilsmakt cognac med hummer, fennikel og butterdeigstang 255,-

    - Lobster bisque with lobster, and puff pastry

    (SK, F, S, SL, L, G1)

    Frognerseterens steak sandwich med reinsdyr anrettet med pommes frites, soppsalat og tyttebæraioli 285,-

    -Frognerseterens steak sandwich with reindeer, pommes frites, pickled mushroom and lingonberry aioli

    (L, E, S, M, G1)

    Pannestekt torsk servert med potetpuré, broccolini, syltet løk og kremet blåskjellsaus 325,-

    - Pan fried filet of cod served with potatoe puré, broccolini and creamy mussel sauce

    (F, B, M)

  • Dessert - Dessert

    Osteanretning med Norske håndverksoster servert med fikenkompott og kjeks 225,-

    - Cheese plate with Norwegian cheeses served with figs and bisquit

    (M, E, S, G1)

    Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem 165,-

    - The famous apple cake from Frognerseteren garnished with fresh berries, fruit coulis and whipped cream

    (M, G1)

    Pistasj choux med pistasjkrem og bringebær sorbet 215,-

    - Pistachio choux with pistachio cream and rasberry sorbet

    (E, M, N2)

    Sjokoladeterte servert med vaniljeis og appelsinsalat 215,-

    - Chocolate tart served with ginger bread ice cream and orange salad

    (E, L, S, G1)

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Oksetartar (E, SP, S)

    syltet sopp – gressløk - sjalott - sprøløk – røkt persillemayo

    - Beef tartare - pickled mushrooms – chives – shallots – spring onions – smoked parsley mayo

    295,-

    Gravet hjort (S, L )

    pisket gressløkkremost – reven kokt potet – potetchips - reven västerbottenost - pepperrot

    - Engraved deer - whipped chive cream cheese - grated boiled potato - potato chips - grated Västerbotten cheese - horseradish

    295,-

    Pork belly krokett (F, E, SE, G1)

    puffet svinesvor – eplemos - reven pepperrot - syltet sennepsfrø - karse

    - Puffed pork rind – applesauce - grated horseradish - pickled mustard seeds - cress

    245,-

    Saltbakt rødbettartar (E, F, M, G1)

    syltet løk – urtemajones – karse – krutong – sherrysirup – gresskarkjerner - estragonpulver

    -Salt-baked beetroot tartar - pickled onion – herb mayonnaise – cress – croutons – sherry syrup – pumpkin seeds – tarragon powder

    295,-

    Hummersuppe (SK, S, L)

    hummer – sjalott – fennikel – havsaltpulver - grønnolje

    - Lobster soup - lobster – shallot – fennel – sea salt powder – green oil

    235,-

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Reinsdyrfilet (L, S)

    pastinakkpure – grillet pastinakk – bakt potet – rosenkål - kremet viltsaus

    - Reindeer sirloin – parsnip puree – grilled parsnip – baked potato – Brussels sprouts – creamy venison sauce

    535,-

    Lammekarre (S, L)

    løkkrem – syltet småløk – grillet løk – potet – sort trompetsaus

    - Lamb rack - onion cream – pickled shallots – grilled onions – potatoes – black trumpet sauce

    455,-

    Grillet Okse ytrefilet (M, S,)

    potetstappe – minigulrot – rødvinsaus – champignon - kantarellsmør

    - Grilled Beef Sirloin - mashed potatoes – mini carrots – red wine sauce – mushrooms - chanterelle butter

    435,-

  • Fisk

    Kveite (F, SK, L)

    tomat og skalldyrskum – urtepotet – fennikelsalat – grillet kålkrem – semitomat - avrugakaviar

    - Halibut - tomato and shellfish foam – herb potato – fennel salad – grilled cabbage cream – semi-tomato - avruga caviar

    425,-

    Breiflabb (F, M, S, SK)

    kyllingsaus, røkt potetkrem – potetchips – estragonpulver – broccolini – syltet løk

    - Monkfish - chicken sauce, smoked potato cream – potato chips – tarragon powder – broccolini – pickled onions

    415,-

  • Vegetar/Vegetarian

    Jordskokkrisotto (L,S, N1)

    confitert jordskokk – jordskokkchips – morkel – hasselnøtter - urteolje

    - Jerusalem artichoke risotto - confited Jerusalem artichoke – Jerusalem artichoke chips – morel – hazelnuts – herb oil

    385,-

Dessert - Dessert

  • Ost (M, E, S, G1)

    norske håndverksoster - fiken - fruktkjeks

    - cheese plate with Norwegian cheeses - figs - fruit cookie

    265,-

    Pudding med dadler(L, E, G1)

    vaniljeis - dadler

    - vanilla ice cream – dates

    225,-

    Pecan Pai (L, E, SO, G1, N3, N4)

    - vanilla chantilly -

    235,-

    Sjokolade mousse (L, E, SO)

    - Chocolate mousse with orange sorbet

    225,-

    Eplekake(M, G1)

    Frognerseterens berømte eplekake - friske bær - fruktcoulis - krem

    - the famous apple cake from Frognerseteren - fresh berries - fruit coulis - whipped cream

    185,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam S

Book bord i Restaurant Finstua