Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
    - Toast Skagen with salad, lemon, dill, horseradish, and trout caviar

    Kr. 285,-

    Røkelakssmørbrød med lyst brød, salat, sitron, agurk, tomat, varm eggerøre og spinat (F, M, E, G1)

    - Smoked salmon sandwich with white bread, lettuce, lemon, cucumber, tomato, warm scrambled eggs, and spinach.

    Kr. 245,-

    Grønn asparges og ramsløk serveres på smørstekt surdeigsbrød med ruccola, norske oster, tronfjellskinke og pinjekjerner (M, S, G1 )
    -Green asparagus and ramson  served with fried sourdough bread with rocket, Norwegian cheeses, Tronfjellskinke (cured ham), and pine nuts.

    Kr. 285,-

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    - Roast beefon dark bread garnished with red onions and potato salad

    Kr. 195 ,-

    Hjortekarbonade med stekt løk og speilegg (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    -Open sandwich with deer patty, fried onion and fried egg

    Kr. 245,-

  • Småretter - Light dishes

    Ceasarsalat serveres med romanosalat, kylling fra Hovelsrud, sprø bacon, parmesan og krutonger (M, F, E, S, S, G1 )
    - Caesar salad with romaine lettuce, chicken, crispy bacon, parmesan, and croutons

    Kr. 255,-

    Oksetartar servert med smørstekt toast, kapers, sennep, rødløk, rødbet, cornichon, gressløk, pepperrot og eggeplomme (G1, S, SP, E )
    - Beef tartar served with toast, capers, mustard, red onion, beetroot, cornichons, chives, horseradish, and egg yolk.

    Kr. 295,-

    Sildetallerken med rømmesild, kryddersild og sennepsild serveres med rugbrød, kokt egg, syltede grønnsaker og ramsløkost (F, SP, M, G2, G1, E, S )
    - Sour cream herring, spiced pickled herring , and mustard herring, served with rye bread, boiled egg, pickled vegetables, and ramson cheese.

    Kr. 245,-

  • Varme retter - Hot dishes

    Kremet fiskesuppe med blåskjell, fennikel og erter (SK, F, S, M, SL, B)

    - Creamy fish soup with mussels, fennel and green peas

    Kr. 315,-

    Kremede blåskjell i hvitvinsaus med grillet sitron (SP, S, E, M, SL)

    - Mussels in a creamy white wine sauce with grilled lemon

    Kr. 245,-

    Kalvefilet på grillen med grillet hjertesalat, pistasj, chimichurri, stekte poteter, kryddersmør og bakte cherrytomater (N2, M, S )
    - Grilled veal with heart lettuce, pistachios, chimichurri, fried potatoes, herb butter, and baked cherry tomatoes.
    Kr. 345,-

    Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet grønnsaker og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
    -Reindeer steak, served on sourdough bread with French fries, pickled vegetables, and lingonberry aioli.

    Kr.285,-

  • Dessert - Dessert

    Norske oster serveres med marmelade, honning, kjeks, og frisk frukt (M, G1, S) 
    - Norwegian cheeses served with marmalade, honey, crackers, and fresh fruit. (Ask the waiter for the cheese selection)

    Kr. 235,-

    Hvit sjokolade Crème Brûlée med bringebær – og solbærsorbet og nøttecrunch (E, H, SO, M)
    - White chocolate Crème Brûlée with raspberry and blackcurrant sorbet, and nut crunch.

    Kr. 215,-

    Moccaparfait serveres med varm kirsebærkompott og sviskekjeks (E, SO, M, G1)
    - Moccaparfait served with warm cherry compote and prune shortbread.

    Kr. 215,-

    Jordbær og lime cremeaux serveres med kokos sorbet, ananas, sitron og verbena (SO)
    - Strawberry and lime cremeaux, coconut sorbet, pineapple, and lemon verbena.

    Kr. 205,-

    Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
    - Frognerseterens famous apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four

    Kr. 175,-

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Laksetartar (F, E, SP, S)

    sennep og jalapeñomayo, potetchips, karse og syltet agurk
    - Salmon Tartare with mustard and jalapeño mayo, potato chips, cress and pickled cucumber

    Kr. 255,-

    Løyrom Kalix 30 gr /60 gr (F, M, G1 )

    toast, rødløk, gressløk, dill, sitron, pisket Rørosrømme
    -Løyrom 30g with toast, red onion, chives, dill, lemon, and whipped Røros cream.

    Kr. 355,- / 695,-

    Skagen på kefirbrød (SK, F, M, E , SP, S, G2 )

    løyrom, sitron, dill, pepperrot
    - Skagen on Kefir Bread With trout roe, løyrom, lemon, dill, and horseradish.

    Kr. 245,-

    Kamskjell og hvit asparges suppe (B, F, SL, M, N1, S)

    stekt kamskjell fra Hitra, hvit asparges, kamskjell bottarga, ristet hasselnøtt og blomsterkarse
    - Scallop from Hitra and white asparagus soup  with pan-seared scallops, white asparagus, scallop bottarga, roasted hazelnuts, and nasturtium

    Kr. 285,-

    Grønn asparges (M, E, SP, N3, S)

    egg 64 ͒, spinat, mandel, kjørvel, hollandaise og estragonpulver
    - egg With 64°C egg, spinach, almonds, chervil, hollandaise og tarragon powder

    Kr. 255,-

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Reinsdyr ytrefilet (M, SL, S, P, SO)

    potet og jordskokkterrine, kremet viltsaus, nepe, skorsonnerrot, eple og misopurè, eplecidersirup, friske epler, brønnkarse
    - Reindeer with potato and Jerusalem artichoke terrine, creamy game sauce, turnip, salsify, apple and miso purée, apple cider syrup, fresh apples, and watercress.

    Kr. 535,-

    Kalvefilet (M, N2, S)

    grillet hjertesalat, parmesan, pistasj, chimichurri, stekte poteter, kryddersmør, bakte cherrytomater
    - Veal Fillet served with grilled heart lettuce, parmesan, pistachios, chimichurri, fried potatoes, herb butter, and baked cherrytomat

    Kr. 435,-

    Kyllingbryst fra Hovelsrud (M, S, SL, G1 )

    potetkrem, grillet hvit asparges, ramsløkpistou med västerbottenost , morkelsaus, krutonger
    - Chicken Breast from Hovelsrud with potato cream, grilled white asparagus, wild garlic pistou with Västerbotten cheese, morel sauce, and croutons.
    Kr. 415,-

  • Fisk

    Piggvar (M, F, SK, SL, S)

    potetkrem med pepperot, skalldyrsaus, erter, sukkererter, aspargesbønner, erteolje, ertekarse
    - turbot with potato cream and horseradish, shellfish sauce, peas, sugar peas, asparagus beans, pea oil, and pea cress.

    Kr. 435,-

    Ishavsrøye (F, M, S )

    nypotet, syltet løk, broccolikrem, broccoli og reddiksalat, broccolini, rognsmørsaus, dill
    - Char with potatoes, pickled onions, broccoli cream, broccoli and radish salad, broccolini, roe butter sauce, and dill.

    Kr. 395,-

  • Vegetar/Vegetarian

    Ramsløk (M, S, N2)

    nepe, potet, hvit asparges, grillet hjertesalat, ramsløkpistou, pistasj og Västerbottenost
    - turnip, potato, white asparagus, grilled heart lettuce, ramson pistou, pistachios, and Västerbotten cheese.

    Kr. 385,-

Dessert - Dessert

  • Ost (E ,M. G1)

    Norske oster serveres med marmelade, honning og kjeks

    - cheese plate with Norwegian cheeses, honey and fruit cookie

    Kr. 265,-

    Hvit sjokolade Crème Brûlée (E, H, SO, M)

    Bringebær og solbærsorbet , nøttecrunch
    - Crème brûlée with raspberry and blackcurrant sorbet, and nut crunch.

    Kr. 235,-

    Moccaparfait (E, SO, M, G )

    serveres med varm kirsebærskompott og sviskekjeks
    - Served with warm cherry compote and prune shortbread.

    Kr. 225,-

    Jordbær og lime cremeaux (SO)

    kokos sorbet, ananas, sitron verbena
    - strawberry and lime cremeaux with coconut sorbet, pineapple, and lemon verbena.

    Kr. 215,-

    Frognerseterens Eplekake med friske bær og coulis (M, G1)
    - Frognerseterens apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)

    macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit

    -macaron – trufflepralin – moccanuts – marshmallow – pate de fruit

    Kr.175,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam SF

Book bord i Restaurant Finstua