Meny: Restaurant Finstua
Restaurant Finstua Lunsjmeny
-
Smørbrød - Sandwiches
Skagenrøre på kefirbrød garnert med pepperot og dill 275,-
(F, SK, M, E, G1)
-Seafood mix with mayonnaise on dark rye bread garnished with horse raddish and dill
Røkt laks med varm eggerøre og spinat 245,-
(F, M, E, G1)
-Smoked salmon with warm scrambled eggs and spinach
Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remoulade og potetsalat 195,-
(M, E, S, G1, G2, G3, G5)
-Roast beef on dark bread garnished with red onions and potato salad
Juleribbe på grovt brød med rødkål, sennep, svisker og epler 245,-
( SP, M, S, G1, G2, G3, G5, S)
- Christmas pork belly on dark bread served with red cabbage, mustard, prunes and glazed apples
Hjemmelaget varmrøkt lammerull med rødbetsalat, sennep og ruccola 245,-
(S, M, G1, N3 )
-Homemade smoked lamb steak, with beetroot salad, mustard and rocket
-
Småretter - Light dishes
Rakørret fra Røn Gård i Valdres, servert med lefse, mandelpotet, seterrømme
Salted , fermented filet of rainbow trout from Valdres served with lefse, sour cream and red onion 295,-
(F, M, E, G1)
Sildetallerken med akevittsild, matjesild og sennepssild, kokt egg, rømme og rugbrød
- Aquavit and mustard herring seved with boiled egg and sour cream and rye bread 235,- (F, E, M, G1)
Hummersuppe tilsmakt cognac med hummer, kantarell og butterdeigstang,-
Lobster bisque with lobster, chantarelles and puff pastry 255,-
(SK, F, M, SL, G1)
Oksetartar servert med toast og rå eggeplomme og tradisjonelt garnityr 245,-
Classic tartar served toasted bread and egg yolk
(S, SP, E, G1)
-
Varme retter - Hot dishes
Ribbetallerken med surkål, mandelpoteter, julesaus, epler og svisker 325,-
-Roasted pork belly served with sauerkraut, potatoes, christmas gravy, apples and prunes
(SP, S, M, SL)
Frognerseterens steak sandwich med reinsdyr anrettet med pommes frites, syltet sopp og aioli 285,-
-Steak sandwich with reindeer, pommes frites, mushroom salad and aioli (M, E, S, G1)
Pannestekt torsk servert med potetpuré, broccolini, syltet løk og kremet blåskjellsaus 325,-
- Pan fried filet of cod served with potatoe puré, broccolini and creamy mussel sauce (F, B, M)
-
Dessert - Dessert
Osteanretning med Norske håndverksoster servert med fikenkompott og kjeks 225,-
- Cheese plate with Norwegian cheeses served with figs and bisquit
(M, E, S, G1)
Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem 165,-
- The famous apple cake from Frognerseteren garnished with fresh berries, fruit coulis and whipped cream
(M, G1)
Multeterte med multekrem og multesorbet 215,-
- Cloudberry tart, with cream and cloudberry sorbet
(E, M, G1)
Sjokoladeterte servert med pepperkakeis og appelsinsalat 215,-
- Chocolate tart served with gingerbread ice cream and orange salad
(E, M, G1)
Restaurant Finstua Middagsmeny
-
Forretter - Starters
Saltbakt Gulbete (E, SP, S, SO)
syltet gulbete – fermentert sitronmajones - gresskarkjerner – endive
- salt baked and pickled yellow beet – fermented lemon mayonnaise - pumpkin seeds – endive
265,-
Kremet hummersuppe (SK, F, S, M, SL, G1 )
Hummer - Butterdeigstang
- Lobster bisque - puff pastry
265,-
Gravet laks ( F, M, , S , G1)
Akevitt- og dillgravet laks - sennepsaus - rødløk - Rugbrød
- Aquavit and dill cured salmon on Icelandic ryebread - red onion - mustard sauce
255,-
Rakørret (F, M, S, G1)
Vellagret rakørret fra Røn gård - lefse - seterrømme - rødbeter - -rødløk -
- Salted, fermented filet of Rainbow trout - sour cream -beetroot - red onion - lefese
285,-
Toast Pelle Janzon (E, F, M, G1)
Smørstekt toast med med okseindrefilet. løyrom – eggeplomme og revet pepperrot -
- Toast with beef tenderloin - kalix caviar - egg yolk - horse raddish
295,-
Kalix løyrom (30gr) eller Gastro Unika Gold caviar (30 gr) (F, M, G1)
Smørstekt toast - rømme - rødløk - gressløk - sitron
- Kalix or sturgeon caviar - toast - sour cream - red onion - chives - lemon
345,-/799,-
Hovedretter - Main Courses
-
Kjøtt
Reinsdyr ytrefilèt(M, SL, S)
løkkrem – solbærgelé – grønnkål - stekte poteter - kremet viltsaus
- Reindeer tenderloin – kale –
black currant jelly – creamy game sauce -
535,-
Andebryst (M, S, SL, N)
Potetterte – Rødbet – Aprikos - Endive - valnøtter - Tranebærsaus
-Duck breast – pommes anna– aprikos – endive - walnuts - apricot – cranberry sauce445,-
Pinnekjøtt (M, S,)
Lettrøkt pinnekjøtt – Vossakorv - kårlrotstappe - mandelpotet
-Cured and lightly smoked lamb - mashed turnip - lamb sausage - potatoes1. servering 555,- /2. servering 635,-
Juletallerken
Ribbe - medisterkake - medisterpølse - rødkål - mandelpoteter - svisker - glaserte epler
- Traditional Christmas platter with pork rib - meat patty - sausage - red cabbage - potatoes - prunes - glazed apples
455,-
-
Fisk
Kveite (F, M, S E, SE)
Steinsoppholandaise - spinat - erter - bakte poteter
- Grilled halibut - cep hollandaise spinach - green peas - roasted potatoes
455,-
Torsk (F, M, S, SK)
Broccolini - syltet løk - bakt gulrot - potetkrem - blåskjellsaus
- Broccolini - pickles onions - roasted carrot - potatoe cream - mussel sauce
455,-
Lutefisk ( E. M S, G1)
Grønn ertestuing - bacon - sennepssaus - mandelpotet -
- Dried cod prepared witha lye solution and green pea stew - bacon- mustard sauce
1. gang servering 535,-/2. gang servering 625,-
Rakørret (F, M, G1)
Vellagret rakørret fra Røn gård i Valdres - lefse - seterrømme - rødbeter - rødløk - mandelpoteter
- Salted, fermented filet of Rainbow trout - sour cream - beetroot - red onion - lefse - potatoes 495,-
-
Vegetar/Vegetarian
Safranrisotto(M,SL)
Parmesan, bakt tomat - syltet løk - glasert gulrot
- Saffron risotto - parmesan - baked tomatoe - pickled onion - glazed carrot
385,-
Dessert - Dessert
-
Ost(M, E, S, G1)
norske håndverksoster - fiken - frukt kjeks
- cheese plate with Norwegian cheeses –- figs -fruit cookie
235,-
Kanel-is sandwich (M, E, SO, G1)
Toffee - appelsinsalat - karamelisert, hvit sjokolade
- Cinnamon ice cream sandwich - orange salad - caramelized , white chocolate
235,-
Karamellpudding (M, E, N1)
Karamellsaus, hasselnøtt-crumble - krem
- Créme caramel - hazelnut ceumble
225,-
Eplekake(M, G1)
Frognerseterens berømte eplekake - friske bær - fruktcoulis - krem
- the famous apple cake from Frognerseteren
fresh berries - fruit coulis - whipped cream
185,-
Multeterte (E, M, SO, G1, N)
Multekrem - multesorbet
- Cloudberry tart - clodberry sorbet- and cream
235,-
Allergier - Allergies
Gluten – Hvete G1 – Rug G2 – Havre G3 – Sammalt hvete G4 – Bygg G5 – Spelt G6
Nøtter – Hasselnøtt N1 – Pistasj N2 – Mandel N3 – Valnøtt N4 – Cashew N5 – Pekan N6
Melk M – Egg E – Peanøtter P – Sulfit S – Soya SO – Lupin LU – Fisk F – Skalldyr SK
Bløtdyr B – Selleri SL – Sennep SP – Sesam S