Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Skagenrøre på kefirbrød garnert med pepperot og dill 275,-

    (F, SK, M, E, G1)

    -Seafood mix with mayonnaise on dark rye bread garnished with horse raddish and dill

    Røkt laks med varm eggerøre og spinat 245,-

    (F, M, E, G1)

    -Smoked salmon with warm scrambled eggs and spinach

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remoulade og potetsalat 195,-

    (M, E, S, G1, G2, G3, G5)

    -Roast beef on dark bread garnished with red onions and potato salad

    Juleribbe på grovt brød med rødkål, sennep, svisker og epler 245,-

    ( SP, M, S, G1, G2, G3, G5, S)

    - Christmas pork belly on dark bread served with red cabbage, mustard, prunes and glazed apples

    Hjemmelaget varmrøkt lammerull med rødbetsalat, sennep og ruccola 245,-

    (S, M, G1, N3 )

    -Homemade smoked lamb steak, with beetroot salad, mustard and rocket

  • Småretter - Light dishes

    Rakørret fra Røn Gård i Valdres, servert med lefse, mandelpotet, seterrømme

    Salted , fermented filet of rainbow trout from Valdres served with lefse, sour cream and red onion 295,-

    (F, M, E, G1)

    Sildetallerken med akevittsild, matjesild og sennepssild, kokt egg, rømme og rugbrød

    - Aquavit and mustard herring seved with boiled egg and sour cream and rye bread 235,- (F, E, M, G1)

    Hummersuppe tilsmakt cognac med hummer, kantarell og butterdeigstang,-

    Lobster bisque with lobster, chantarelles and puff pastry 255,-

    (SK, F, M, SL, G1)

    Oksetartar servert med toast og rå eggeplomme og tradisjonelt garnityr 245,-

    Classic tartar served toasted bread and egg yolk

    (S, SP, E, G1)

  • Varme retter - Hot dishes

    Ribbetallerken med surkål, mandelpoteter, julesaus, epler og svisker 325,-

    -Roasted pork belly served with sauerkraut, potatoes, christmas gravy, apples and prunes

    (SP, S, M, SL)

    Frognerseterens steak sandwich med reinsdyr anrettet med pommes frites, syltet sopp og aioli 285,-

    -Steak sandwich with reindeer, pommes frites, mushroom salad and aioli (M, E, S, G1)

    Pannestekt torsk servert med potetpuré, broccolini, syltet løk og kremet blåskjellsaus 325,-

    - Pan fried filet of cod served with potatoe puré, broccolini and creamy mussel sauce (F, B, M)

  • Dessert - Dessert

    Osteanretning med Norske håndverksoster servert med fikenkompott og kjeks 225,-

    - Cheese plate with Norwegian cheeses served with figs and bisquit

    (M, E, S, G1)

    Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem 165,-

    - The famous apple cake from Frognerseteren garnished with fresh berries, fruit coulis and whipped cream

    (M, G1)

    Multeterte med multekrem og multesorbet 215,-

    - Cloudberry tart, with cream and cloudberry sorbet

    (E, M, G1)

    Sjokoladeterte servert med pepperkakeis og appelsinsalat 215,-

    - Chocolate tart served with gingerbread ice cream and orange salad

    (E, M, G1)

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Saltbakt Gulbete (E, SP, S, SO)

    syltet gulbete – fermentert sitronmajones - gresskarkjerner – endive

    - salt baked and pickled yellow beet – fermented lemon mayonnaise - pumpkin seeds – endive

    265,-

    Kremet hummersuppe (SK, F, S, M, SL, G1 )

    Hummer - Butterdeigstang

    - Lobster bisque - puff pastry

    265,-

    Gravet laks ( F, M, , S , G1)

    Akevitt- og dillgravet laks - sennepsaus - rødløk - Rugbrød

    - Aquavit and dill cured salmon on Icelandic ryebread - red onion - mustard sauce

    255,-

    Rakørret (F, M, S, G1)

    Vellagret rakørret fra Røn gård - lefse - seterrømme - rødbeter - -rødløk -

    - Salted, fermented filet of Rainbow trout - sour cream -beetroot - red onion - lefese

    285,-

    Toast Pelle Janzon (E, F, M, G1)

    Smørstekt toast med med okseindrefilet. løyrom – eggeplomme og revet pepperrot -

    - Toast with beef tenderloin - kalix caviar - egg yolk - horse raddish

    295,-

    Kalix løyrom (30gr) eller Gastro Unika Gold caviar (30 gr) (F, M, G1)

    Smørstekt toast - rømme - rødløk - gressløk - sitron

    - Kalix or sturgeon caviar - toast - sour cream - red onion - chives - lemon

    345,-/799,-

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Reinsdyr ytrefilèt(M, SL, S)

     løkkrem – solbærgelé – grønnkål - stekte poteter - kremet viltsaus

    - Reindeer tenderloin – kale –

    black currant jelly – creamy game sauce -

    535,-

    Andebryst (M, S, SL, N)

     Potetterte – Rødbet – Aprikos - Endive - valnøtter - Tranebærsaus


    -Duck breast – pommes anna– aprikos – endive - walnuts - apricot – cranberry sauce

    445,-

    Pinnekjøtt (M, S,)

     Lettrøkt pinnekjøtt – Vossakorv - kårlrotstappe - mandelpotet


    -Cured and lightly smoked lamb - mashed turnip - lamb sausage - potatoes

    1. servering 555,- /2. servering 635,-

    Juletallerken

    Ribbe - medisterkake - medisterpølse - rødkål - mandelpoteter - svisker - glaserte epler

    - Traditional Christmas platter with pork rib - meat patty - sausage - red cabbage - potatoes - prunes - glazed apples

    455,-

  • Fisk

    Kveite (F, M, S E, SE)

    Steinsoppholandaise - spinat - erter - bakte poteter

    - Grilled halibut - cep hollandaise spinach - green peas - roasted potatoes

    455,-

    Torsk (F, M, S, SK)

    Broccolini - syltet løk - bakt gulrot - potetkrem - blåskjellsaus

    - Broccolini - pickles onions - roasted carrot - potatoe cream - mussel sauce

    455,-

    Lutefisk ( E. M S, G1)

    Grønn ertestuing - bacon - sennepssaus - mandelpotet -

    - Dried cod prepared witha lye solution and green pea stew - bacon- mustard sauce

    1. gang servering 535,-/2. gang servering 625,-

    Rakørret (F, M, G1)

    Vellagret rakørret fra Røn gård i Valdres - lefse - seterrømme - rødbeter - rødløk - mandelpoteter

    - Salted, fermented filet of Rainbow trout - sour cream - beetroot - red onion - lefse - potatoes 495,-

  • Vegetar/Vegetarian

    Safranrisotto(M,SL)

    Parmesan, bakt tomat - syltet løk - glasert gulrot

    - Saffron risotto - parmesan - baked tomatoe - pickled onion - glazed carrot

    385,-

Dessert - Dessert

  • Ost(M, E, S, G1)

    norske håndverksoster - fiken - frukt kjeks

    - cheese plate with Norwegian cheeses –- figs -fruit cookie

    235,-

    Kanel-is sandwich (M, E, SO, G1)

    Toffee - appelsinsalat - karamelisert, hvit sjokolade

    - Cinnamon ice cream sandwich - orange salad - caramelized , white chocolate

    235,-

    Karamellpudding (M, E, N1)

    Karamellsaus, hasselnøtt-crumble - krem

    - Créme caramel - hazelnut ceumble

    225,-

    Eplekake(M, G1)

    Frognerseterens berømte eplekake - friske bær - fruktcoulis - krem

    - the famous apple cake from Frognerseteren

    fresh berries - fruit coulis - whipped cream

    185,-

    Multeterte (E, M, SO, G1, N)

    Multekrem - multesorbet

    - Cloudberry tart - clodberry sorbet- and cream

    235,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam S

Book bord i Restaurant Finstua